Cel mai folosit tratament pentru Helicobacter pylori este tripla terapie, dar rezistenta la Claritromicina reduce eficienta acesteia. Tratamentele ce folosesc patru medicamente par a fi mai eficiente dar din cauza efectelor adverse sunt mai putin folosite.
Deci, care este cea mai bune cale de a trata Helicobacter pylori?

S-a cercetat de catre medicii din Marea Britanie pe doua esantioane de pacienti, comparativ, eficienta dintre tripla terapie bazata pe Lansoprazol si cvadrupla terapie. S-a pus accent pe efectele adverse, complianta sau suportabilitatea pacientului si rata de eradicare a infectiei.
In urma studiului autorii au remarcat ca cvadrupla terapie ramane optiunea cea mai buna. Pacientii trebuiesc educati in cea ce priveste efectele adverse si motivele pentru care trebuie sa urmeze acest tratament pentru ca eficienta sa fie maxima.
Ei au concluzionat ca tratamentul timp de o saptamana a celor doua tipuri de terapie au aceeasi rata de eradicare. Bineinteles efectele adverse sunt mai des intalnite la cvadrupla terapie, efecte ce pot nemultumii pacientul. Educarea pacientului sau modificarea regimului sunt optiuni alternative de imbunatatire a suportabilitatii terapiei cvadruple.
Efectele adverse pot fi reduse prin inlocuirea Metronidazolului cu Amoxicilina.

Tripla terapie: Amoxicilina+Claritromicina+Inhibitor pompa de protoni
Cvadrupla terapie: Tripla terapie+ bismut coloidal

Sursa stirii

 

Tags: , , ,